Умният дом става част от облака

Много потребителски устройства в момента имат изход към интернет, което е основен фактор за развитие на домашни мрежови инфраструктури за дистанционно управление на автоматизацията и сигурността, се казва в нов доклад на Гартнър.

Телевизори, телефони, таблети, системи за електронно здравеопазване и ефективно използване на енергията – всички те ще станат част от облачната екосистема, заяви анализаторът Пол О’Донован по време на конференцията Future World Symposium 2012.

Гартнър прогнозира, че към 2015 година на пазара ще има над 3 милиарда устройства, снабдени с чипсети за безжична връзка.

Освен това услуги като iCloud ще станат по-лични, тъй като позволяват достъп до собствена информация от всяко място и по всяко време. В крайна сметка интернет ще промени света, заключава О”Донован.

Що се отнася до гласовото управление и управлението с жестове обаче, едва ли тези две технологии ще намерят широко приложение в телевизорите. Гартньр очаква гласът като инструмент за управление да остане прерогатив на смартфоните и таблетите.

Коментар