Излиза нов 85Mbps продукт за домашната електрическа мрежа

Компанията TRENDnet съобщи за нов продукт, който допълва линията 85Mbps устройства за предаване на данни по домашната електрическа мрежа.
Powerline Fast Ethernet Bridge (TPL-202E) осигурява 6 пъти по-висока скорост от продуктите по стандарта HomePlug 1.0, като позволява на потребителите да предават данни с голям обем и да пускат мултимедийни приложения и игри през съществуващата електрическа инсталация.
Един от новите бриджове TPL-202E се свърза към рутер от серията Powerline, а втори – към който й да е контакт на електрическата мрежа. При тази конфигурация потребителите могат да ползват интензивни приложения за данни, свързвайки крайни устройства към бриджа.
TPL-202E гарантира сигурен трафик чрез 56-битово технология за кодиране DES.
Въпреки предимствата на безжичните мрежови технологии, някои типове строителни материали ограничават възможността за създаване на безжична домашна мрежа, посочват от компанията TRENDnet, която се представя в България от НЕТ ИС.
Новият 85Mbps Fast Ethernet бридж от серията Powerline осигурява връзка за данни навсякъде в дома, където има електрически контакт.

Коментар