Google предлага 50-доларов пакет от услуги за бизнеса

Най-голямата търсеща машина в уеб излиза с атрактивно предложение за бизнеса. Google предлага пакет от интернет-базирани приложения и услуги срещу 50 долара годишна такса.
Пакетът Google Apps Premier Edition включва услуги като електронна поща и електронни таблици, с 24-часова телефонна поддръжка и 10GB пространство за всеки потребител.
Компанията предлага също и корпоративна версия на своя пакет, която включва и приложни програмни интерфейси (API), с цел бизнесът да може да придава собствен вид на хостваните приложения.
Клиентите на новата услуга ще плащат по $50 годишно за всеки потребителски акаунт. Допълнително ще се таксува разширението на достъпното пространство за съхранение на данни.
Приложенията на Google са тествани в организации с по няколко стотици потребители. Компании като Salesforce.com и Proctor & Gamble Business Services вече са се абонирали за корпоративната версия на пакета.
Според директора на Google за корпоративните клиенти в Европа, новият пакет Google Apps предлага на бизнеса значителни икономии, като го разтоварва от управлението и купуването на инфраструктура за хостване на фирмената информация.

Коментар