Samsung показа флагмана Galaxy S III

Снощи в Лондон се състоя дългоочакваната премиера на смартфона Galaxy S III. Новият флагман на Samsung предоставя Super AMOLED екран с диагонал 4,8 инча и резолюция 1280×720 пиксела (спрямо 4,3 инча и 480×800 в Galaxy S II).

Моделът работи под управление на операционна система Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) с обвивка Samsung TouchWiz. Хардуерът се базира на 4-ядрен процесор Samsung Exynos 4 Quad с тактова честота 1,4 GHz и оперативна памет 1 GB.

Екранът е изпълнен по технология Pentile, подобно на модела Galaxy Nexus. Основната камера с автофокус и светодиодна подстветка остава със същата резолюция – 8 мегапиксела. Резолюцията на фронталната камера е 1,9 мегапиксела. Основната камера може да снима видео във формат Full HD, а фронталната – 720p.

Макар че сензорът е същият, камерата предлага по-добри възможности, благодарение на Android 4.0. Потребителят може да прави серийни снимки със скорост 6 кадъра в секунда, по 20 снимки в серия. Налична е и възможност за статични снимки по време на видеозаснемане.

Galaxy S III идва с технология S Voice, която е аналогична на Siri от Apple и позволява управление с помощта на гласови команди – за пускане на камерата и снимане, управление на часовника, регулиране на силата на звука, диктуване и изпращане на съобщения, добавяне на събития в календара и др. Първоначално гласовата функция ще разпознава 8 езика, вкл. немски, английски, италиански, испански и корейски.

Сред другите нови функции са Direct Call и Smart Alert. Първата от тях автоматично набира номера на абонат, ако телефонът се приближи до ухото преди потребителят да е дописал съобщението до него. Втората функция пуска вибрацията при наличие на пропуснато събитие, на което потребителят не е обърнал внимание и е поставил смартфона в джоба си.

Galaxy S III поддържа GPS и Глонас навигация. Налични са стандартните безжични интерфейси Wi-Fi a/b/g/n и Bluetooth 4.0, както и технология NFC, предназначена за безконтактни плащания и обмен на документи с други устройства.

Смартфонът излиза в два варианта – с 16 и 32 GB памет, като по-късно се очаква и модел с 64 GB. Паметта може да се разширява чрез слот за карти microSD с капацитет до 64 GB. Освен това притежателите на Galaxy S III ще получат безплатен акаунт в облачното хранилище Dropbox с капацитет 50 GB.

Galaxy S III включва батерия с капацитет 2100 мАч, който е с 30% по-голям отколкото при Galaxy S II (1650 мАч). Устройството има размери 136,6×70,6×8,6 мм и тежи 133 грама. Новият модел е по-голям и по-тежък от своя предшественик, заради увеличения диагонал на екрана (Galaxy S II има размери 125,3×66,1×8,5 мм и тегло 116 грама).

Засега няма информация за материала, от който е направен корпусът на смартфона. Samsung планира да пусне Galaxy S III в 145 страни в тъмно син и бял цвят. Цената все още не е обявена.

по темата: „Samsung показа флагмана Galaxy S III”

добавете коментар...

  1. stivan

    mnogo e qk

  2. Гунчо

    Уфффф, че е убаф.
    Ще текат лиги…. м да.

Коментар