Българка на финала на Global Impact Competition

Българка ще участва на финала на първото състезание за глобално въздействие ( На Global Impact Competition) в Централна и Източна Европа и Югоизточна Европа (ЦИЕ и ЮИЕ). Богдана Ракова (България) ще представи LIVEstat – телефонен помощник за здравословно пазаруване, съобщиха организаторите.

Състезанието се лансира от университета Singularity University, създаден от водещи компании от Силициевата долина и НАСА, като представя технологични решения, които могат да подобрят живота ни в близко бъдеще.

Финалисти на Global Impact Competition

• Богдана Ракова (България): LIVEstat- телефонен помощник за здравословно пазаруване

• Агнешка Гацковска (Полша): Лекарствени отпадъци – уеб-базирана услуга за локализиране на използвани медикаменти и за сигнализиране за недостиг на лекарства

• Тамас Хайдегер (Унгария): Хигиена на ръцете за по-здрава планета – иновативно образование и целенасочен контрол на личната хигиена

• Вацлав Плевка (Република Чехия): Избягване на задръстването за поддържане на градските агломерации в действие

• Даниел Ратаи (Унгария): Виртуален пакет Leonar3Do променя образованието, преподаването и обучението през целия живот

• Присцила Варнаги (Унгария): Бъди иновативен: Покоряване на предизвикателствата в реалния живот с творчество

В напреварата участват новатори от цял свят. През април 2012 г. визионери от ЦИЕ и ЮИЕ също имаха възможност да докажат, че притежават "забележителен" потенциал и имат решения, с които да подобрят живота на най-малко 1 милиона души през следващите 3 години.

В рамките на конкурса бяха подадени 54 заявления от осем държави в областите здравеопазване, образование и сигурност. Журито подбра шест от най-забележителни проекти, които включват финалисти от България, Република Чехия, Унгария и Полша.

Singularity University, разположен в Маунтин Вю, Калифорния, организира състезания за глобално въздействие в различни части на света и за пръв път конкурсът бе организиран в Централна и Източна Европа. Състезанието се подкрепя от компаниите Autodesk, Cisco, GE Healthcare или PortfoLion

Финалите на Global Impact Competition ще се състоят в Будапеща на 4 май 2012 г., като основен лектор ще бъде Ерно Рубик, почетен патрон на събитието и създател на куба Рубик. Победителят в конкурса ще вземе участие в лятната програма за обучение на Университета на стойност 30 000 щ. д. и ще получи софтуер на Autodesk на стойност 10 000 щ. д. 

по темата: „Българка на финала на Global Impact Competition”

добавете коментар...

  1. анонимно

    Ива дай малко повече информация. Къде изобщо може да се открие проекта на Богдана Ракова, че да се сравнява с каквото и да е за пладиатство??? Интернет търсачката в случая е последната стъпка!

  2. Ива

    Би трябвало и за подобни конкурси да се правят проверки за плагиатство, както е при дипломните работи за защита. Специално за случая за Богдана това си е 100% плагиатство. Вече във всяка Интернет търсачка може лесно да се провери.

Коментар