Удвояват скоростта на SSD дисковете

HGST, дъщерна компания на Western Digital, разработва SSD устройство с интерфейс SAS, който ще осигури скорост на предаване на данни от 12 гигабита в секунда. Очаква се моделът да бъде представен на изложението SCSI Trade Association Technology Showcase на 9 май в Санта Клара, Калифорния.

В официално прес съобщение HGST твърди, че първа в света ще демонстрира новата технология в действие.

Интерфейсът SAS поддържа двойно по-висока скорост на предаване на данни в сравнение със сегашните SSD и твърди дискове, чиито интерфейс ограничава скоростта до 6 гигабита в секунда.

SAS устройствата имат и втори интерфейс 12 Gbps, като така пропускателната способност на SSD диска достига 4,8 гигабайта в секунда. Новото устройство е предназначено за използване в корпоративни системи за съхранение на данни и облачни платформи.

Коментари по темата: „Удвояват скоростта на SSD дисковете”

добавете коментар...

  1. Скъпия но несигурен SSD

    Разбирам че са вложени пари в технологията, понеже е липсвало да има някой който да може да види достатъчно напред в бъдещето, някой който да види краха на тази несигурна технология. В крайна сметка като говорим за данни, сигурността на ниво хардуер данните не е ли най важното ? Предлагам да ускорят скоростта на закриване на производството. Тъй като парите, с които боравят производителите са именно и точно и само на потребителите, не ги карайте отново те да плащат за грешките на някой който си е повярвал повечко от колкото е нужно.

Коментар