Задава се доминация на Android таблетите

Таблетите с операционна система Android 4.0 ще станат доминиращ продукт в сегмента през третото тримесечие на 2012 г., тъй като повечето производители ще пуснат таблети с Windows 8 не по-рано от четвъртото тримесечие, прогнозира digitimes.com.

 

Тестването на Windows 8 таблети ще отнеме време, а същевременно на пазара не се наблюдава засилено търсене на подобни устройства. Ето защо повечето производители няма да бързат с пускане на Windows 8 таблети.

Microsoft допринася за реализацията на подобен сценарий, тъй като забави пускането на новата ОС. Първоначално се очакваше Windows 8 да излезе през второто тримесечие на 2012 г., което щеше да позволи на доставчиците да предложат таблети под нейно управление през юни-юли.

Но вече е ясно, че Windows 8 ще излезе наесен, а това значи, че производителите ще се насочат първо към таблети с Android 4.0. Новите устройства ще се появят на пазара през втората половина на годината, когато традиционно се засилва потребителското търсене.

Доминиращи в момента са iPad таблетите под управление на операционната система iOS. Редица производители предлагат Android-базирани устройства, но никой не съумява да разклати лидерството на Apple.

Коментар