IBM обявен за лидер в бизнес консултациите

IBM бе определен от IDC за световен лидер в услугите по бизнес консултиране. Според доклада „Worldwide Business Consulting Services 2012 Vendor Analysis”, компанията е единственият лидер в сферата на услугите за трансформиране на центъра за данни (Data Center Transformation) и консултиране по корпоративни архитектури (Enterprise Architecture consulting).

В сравнение с останалите доставчици в доклада, IBM успява най-добре да интегрира своя екип към екипа на клиента. IBM е и компанията, която успява да предостави пълен спектър от бизнес консултинг услуги, като заедно с това стимулира клиентите си към въвеждане на иновации.

Докладът посочва още, че в сравнение с всички компании на пазара, IBM се справя най-добре със задачата да помогне на своите клиенти да подобрят бизнеса си.

Силна страна на IBM е предоставянето на функционални технически и индустриални познания на клиентите. Отличени са също така и консултантските услуги на компанията, предназначени за различни бизнес сфери, приложения и инфраструктурна архитектура.

IBM предоставя своите бизнес консултинг услуги посредством глобални практики във всяка основна индустрия, със специализация в бизнес анализа, трансформацията, стратегиите за оптимизация и др.

Докладите MarketScape, които IDC публикува в продължение на четири години, предоставят обща картина на конкурентоспособността на доставчиците на ИКТ на даден пазар. В актуалния доклад са проучени 10 доставчика, а изводите за IBM се базират на обратна връзка от повече от 300 общи клиенти на IBM и IDC.

Коментар