Норвегия ще финансира наши е-проекти

Министър Ивайло Московски договори финансиране на проекти в е-управлението и иновациите по време на посещение в Норвегия миналата седмица, съобщи МТИТС.


Ивайло Московски договори финансиране на проекти за е-управление и иновации при посещението си в Норвегия миналата седмица
 

Средствата ще бъдат отпуснати по линия на Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежката програма за сътрудничество, икономически растеж и устойчиво развитие. Конкретният размер на финансирането ще зависи от предложените от българската страна проекти.

Същевременно, от министерството припомнят, че с постановление № 268 на МС от 26 септември 2011 г. е създаден Съвет за електронно управление, чийто председател е премиерът Бойко Борисов. Заместник-председатели на Съвета са Симеон Дянков, Цветан Цветанов, Ивайло Московски и Томислав Дончев.

Съветът координира дейностите и мерките за въвеждане и развитие на електронното управление. Заместник-министър Валери Борисов е натоварен лично от премиера Бойко Борисов да осъществява дейностите по реализация на електронното управление.

Конкретните срокове, индикативните бюджети на проектите и отговорниците за тях са разписани в Пътната карта към Стратегията за електронно управление. Документът е в процес на активни обсъждания  с Министерството на финансите и останалите ангажирани институции.

Очаква се междуведомственото съгласуване на ключовия документ да приключи до средата на юни, уточняват от МТИТС.

Коментар