LG подготвя триизмерен Google TV

LG планира да пусне в края на май телевизор с поддръжка на триизмерна Google TV услуга. Моделът ще разчита на процесор LG L9 с архитeктура ARM, съобщи electronista.com.

Производството на 3D телевизори Google TV ще започне на 17 май в мексиканския завод на LG. Новите модели се очакват на пазара в САЩ от 21 май, съобщава вицепрезидентът на ТВ подразделението на LG – Ро Сеогхо.

Триизмерният „гугъл телевизор” беше показан на изложението  CES 2011 през януари в Лас Вегас. Вече е известно, че LG ще пусне два модела – с диагонали на екрана съответно 47 и 55 инча и цени $1600 и $2100.

Това ще са едни от първите Google TV телевизори с поддръжка на 3D. Както обикновено, LG използва пасивни очила, които са по-леки, евтини и не напрягат очите.

В началото на годината председателят на борда на директорите на Google Ерик Шмид обяви, че през лятото ще започнат продажбите на Google TV телевизори. Очакват се модели и от други производители освен LG.

Google TV осигурява достъп до потоково съдържание през интернет канали като Netflix, Amazon Video On Demand и YouTube, сърфиране в интернет и пускане на уеб приложения с помощта вградения браузър Google Chrome. Управлението може да се извършва от смартфон или таблет.

Коментар