SpeechLab 2.0 Android – синтезатор на българска реч

Излезе нова версия на българския синтезатор на реч SpeechLab 2.0 за мобилна операционна система Андроид. Приложението е създадено от Българската асоциация за компютърна лингвистика в партньорство с Аквасист-Еко ООД.

Чрез SpeechLab 2.0 Android потребителите на мобилни телефони и таблети под Андроид могат да се възползват от изговаряне на текстове на български език с гласа Гергана. Скоростта на четене и начина на изговаряне могат да бъдат контролирани от системните настройки.

Така например, приложенията за навигация могат да изговарят правилно и на български както командите за навигация, така и имената на улиците, селата и градовете. SMS съобщенията могат да бъдат автоматично прочетени на глас в момента на получаването им. Електронни книги, текстове, документи или PDF файлове на български могат също да бъдат изчитани на глас вместо да бъдат четени от екрана.

Чрез подходящ екранен четец SpeechLab осъществява изговаряне на надписите на екрана, които се докосват. Тази функционалност е успешно тествана от хора с увредено зрение. Изговарянето на предварително зададени фрази може да бъде в помощ на хората с говорни нарушения.

Даунлоуд: SpeechLab 2.0 Android

Коментари по темата: „SpeechLab 2.0 Android – синтезатор на българска реч”

добавете коментар...

  1. Митко

    Здравейте, на истина ще се радвам ако оправят
    Speech Lab за Android 8.0.0!

  2. Vasko nikoi

    С h t t p от пред теглете

  3. Nikoi

    dox.bg/files/dw?a=87fbe30fd3

  4. Nikoi

    Тъп форум изтрива линка който давам за изтегляне 🙁

  5. Vasko

    “http://dox.bg/files/dw?a=87fbe30fd3”

  6. Vasko

    На android 5.0.2 не става, 4.2.2 работи супер от този линк с заместване на файловете в папка speechlab от папката в линка успех на всички 🙂

  7. Anonymous

    как да накарам балаболка да чете на български език

  8. к

    Не мога да го накарам да работи на Български

  9. Димитър

    Ползвал съм SpeechLab 2.0 под Windows XP и Windows 7 работи перфектно. Ползвал съм и само гласа му Гергана в Balabolka също работи перфектно. Сега изтеглих SpeechLab 2.0 Android за таблета си Samsung Galaxy Tab A 8″ 16GB Android 5.0 Lollipop Tablet – Titanium, обаче не иска да тръгна. Постоянно се опитва да тръгне но не може. В настройките на таблета маркирам да работи SpeechLab 2.0 Android. Пускам книгата да се чете и нищо. Отивам пак на настройките и виждам че маркировката не е на SpeechLab 2.0 Android.

  10. Анонимен

    А сега след появата на android 5 говорящата очевидно замлъква. Мда, прав е онзи дето казва, че всичко е с цел пари. Нито поддръжката му като поддръжка, нищо. А това със замлъкването на програмата при най-новата версия на андроид не съм го изпитал от личен опит слава богу. Но жалко, жалко че някой го е изпитал и всичко заради смотаната поддръжка. Не съм програмист и не зная колко точно лесно е да се направи такова нещо, но да се вземат пари за нещо, което утре може и да те “остави” на произвола на съдбата, нямам думи просто… Меко-казано съм възмутен.

  11. delphinbg

    Ползвам го на компа под Уиндоус 7 от 5-6 години и съм възхитен от него,но на моя Samsung Galaxy S2 с Андроид 4.1.2 не иска да свали файловете за гласа,въпреки че го купих,и следователно не работи.Моля оправете проблема!Явно има някакък конфликт с хардуера на марката,защото мой приятел го инсталира на HTC Desire C без проблеми и работи перфектно.

  12. nikoi

    Главата ти е дървена аз чета книги !

  13. koi

    дървена работа.направено с единствена цел бърза печалба!жалко

Коментар