Windows 8 таблети с Ivy Bridge – през ноември

Първата вълна таблети с операционна система Windows 8 и процесори Ivy Bridge ще се появят на пазара през ноември. Mалка част от новите устройства ще разчитат на процесори от AMD, а ще има и такива с двуядрени чипове Intel Atom, съобщи CNET.

 
Типът на процесора ще определя класа на устройството. Ivy Bridge ще задвижват таблети от висок клас, докато на Atom ще разчитат бюджетните модели. Не се съобщава кои производители първи ще пуснат Windows 8 таблети.
 
Очаква се първите устройства да бъдат хибридни, т.е. към тях ще може да се включва физическа QWERTY клавиатура, по подобие на Asus Transformer. Таблетите с Atom пък ще разчитат на чипа, който в момента се използва в смартфоните на индийската компания Lava – 32-нанометров, с две ядра.
 
Все още не е известно с коя версия на Windows 8 ще работят x86 таблетите. Не е изключено в бъдеще процесорът Atom да бъде заменен с чипове от серията Bay Trail, които са в процес на разработка. Те ще се произвеждат по усъвършенстван 22-нанометров технологичен процес.
 

Коментар