Нови сървъри HP ProLiant Gen8 подобряват центровете за данни

HP обяви нови сървъри от линията ProLiant Generation 8, които увеличават производителността, улесняват поддръжката и съкращават времето в режим на работа на центровете за бази данни. Едновременно с това ИТ корпорацията от Пало Алто въвежда нови финансови програми за партньори и предложения за поддръжка, достъпни по целия свят.


Новите сървъри HP ProLiant Gen8 внасят значителни подобрения в производителността и автоматизацията на центровете за данни

С помощта на HP ProLiant Gen8 и разширената екосистема от програми, организациите могат да трансформират технологичните силози в ефикасни, силно автоматизирани ИТ инфраструктури. Изчислено е, че новите решения спестяват годишно 30 дни от времето за ръчни операции, което може да бъде посветено на иновации за стимулиране растежа на компаниите.

Разширената линия HP ProLiant Gen8 включва нови сървъри, базирани на последната серия процесори AMD Opteron 6200, Intel Xeon E5-2400 и Intel Xeon E5-4600. Допълнителните ускорители HP PCIe Gen2 IO подобрят производителността на приложенията.

HP въвежда нови "rack" и "tower" сървъри ProLiant Gen8, както и нов блейд сървър с процесор Intel Xeon E5-2400. Семейството скалируеми машини HP ProLiant ще поддържа от лятото и процесори Intel Xeon E5-4600 в нови формактори с оптимизирана плътност както за блейд, така и за рак сървъри.

Нова е и програмата HP ProActive Insight Architecture Alliance, която обединява водещи технологични компании с цел елиминиране на ръчните операции за поддръжка и значително подобряване на ефективността на центровете за бази данни.

Участниците в алианса HP ProActive Insight Architecture максимизират използването на вградената интелигентност на сървърите HP ProLiant Gen8. Това са компании лидери в сферата на паметите, сториджа, I/0, захранването и инфраструктурата, които създават технологии за анализиране на хиляди системни параметри и осигуряват високи нива на автоматизация. Целта е намаляване на непланираните спирания в центровете за бази данни, причинени от грешки при ръчните операции.

HP ProLiant Gen8 с процесори Intel Xeon E5-2400

• HP ProLiant DL360e Gen8 – рак-оптимизирана сървърна единица с един рак (1U), предоставя подобрено сервизно обслужване, за малки, средни и големи компании.

• HP ProLiant DL380e Gen8 – рак-оптимизирана сървърна единица с дизайн от два рака (2U), осигурява по-голям изчислителен капацитет и съхранение на приложенията в центровете за бази данни.

• HP ProLiant ML350e Gen8 – разширен Tower вариант с 2 процесора (2P), предоставя на отдалечените клонове и офиси нива на производителност, присъщи на корпорации.

• HP ProLiant BL420c Gen8 – блейд сървър за корпоративните клиенти, чувствителни към разходите, и за средния бизнес, предлага усъвършенствани възможности за управляемост на приложения, изискващи висока производителност и надеждност.

HP ProLiant Gen8 с процесори AMD Opteron 6200

• HP ProLiant DL385p – рак сървър за 2U производителност, предназначен за виртуализация, бази данни и висока производителност на приложенията.

• HP ProLiant BL465c Gen8 – първия блейд сървър с 2 000 ядра на рак за виртуализаци, бази данни и висока производителност на приложенията.

Чрез портала за поддръжка HP Insight Online клиентите, които използват услугите на HP за отстраняване на проблеми и оптимизиране на производителността, могат да съкратят времето за справяне с проблеми с до 40%, намалявайки и потенциалните непланирани спирания, сочат разчетите на НР.

В допълнение, HP работи с водещи световни софтуерни компании като Microsoft, Red Hat, SAP и VMware, за да въведе ключови за индустрията бенчмаркове за производителност със сървърите HP ProLiant Gen8.

Новата програма HP Proactive Care дава на клиентите цялостна поддръжка от типа "директно до експерти" и услуги, които ускоряват времето за разрешаване на проблеми с до 66%. Това елиминира забавянето, прекарано в циркулиране между различните нива на поддръжка, както и минимизира непланираните спирания.

Интегрирането на сървърните диагностични данни с инструментите за автоматизация в сървърите HP ProLiant Gen 8 осигурява на клиентите поддръжка за оптимизации, ефективност на разходи и предотвратяване на проблеми. НР предлага и образователни услуги, вкл. "Възможности и технологии на сървърите ProLiant Gen8", които помагат на клиентите да ускорят процесат на внедряване.

Новата финансова програма HP Financial Services Refresh for Less дава възможност на организациите да преминат към HP ProLiant Gen8, без да им е необходим капиталов бюджет, за да могат да реализират непосредствени спестявания от оперативни разходи. "HP Финансови Услуги" могат допълнително да улеснят прехода за потребителите от използваните до този момент сървъри чрез различни възможности, вкл. логистика, услуги за обновяване, ремаркетинг и рециклиране.

Цените и новите платформи на HP ProLiant Gen8 ще бъдат налични от HP и световните партньорски канали в началото на юни, когато компанията организира и премиера пред клиенти в Лас Вегас.

Коментар