Документацията в облака е акцент на ETC 2012

Най-голямата европейска организация за технически документатори – tecom – ще участва на конференцията ЕТС 2012 (Evolution of Technical Communications) през юни в София, съобщиха от Ню Апроуч. Документацията в облака и видео комуникацията са сред основните акценти на третото поред издание на конференцията.


Конференцията ETC цели да утвърди и развие професията автор на техническа документация

„Тази година ЕТС 2012 си поставя за цел да отвори общността и професията автор на техническа документация към по-широката публика и да стимулира обмена на знания и опит”, коментира Ваня Кирицова, мениджър технически комуникации във VMware. „Събитието ще бъде интересно не само за тесни специалисти, но и за широк кръг от информационни архитекти и мениджъри, които работят с отдели по техническа комуникация”.
Новите похвати и тенденции в създаването, развитието и комуникирането на качествена техническа информация ще бъдат основни теми на EТС 2012. Сред акцентите тази година са документацията в облака и видео комуникацията.
Лектори на ЕТС 2012 са български и чуждестранни специалисти от компаниите VMware, SAP и Infragistics. За професионалните стандарти в професията и европейския поглед ще говорят представителите на tekom.
Традиционно, международната конференция ЕТС 2012 се организира от Общността на техническите комуникатори в България с подкрепата на VMware и SAP. Участието е безплатно и подлежи на предварителна онлайн регистрация и потвърждение. Конференцията ще се проведе на 16 юни в х-л Холидей Ин, София.
 

Коментар