Intel обяви нова ера с 3-то поколение Core vPro процесори

Intel обяви достъпността на 3-то поколение Core vPro процесорни платформи за бизнес- и интелигентни системи. Ключово подобрение в платформата е вградената сигурност във всеки слой, вкл. в силиция, без компромис с производителността. Софтуерни иновации пък позволяват на ИТ мениджърите да настройват и конфигурират системите в рамките на минути.

В допълнение, усъвършенстваните графика и управляемост помагат за разгръщане на интелигентни системи в търговската, индустриалната и здравната индустрия. Бизнесът може да се възползва от новата платформа Intel Core vPro чрез множество устройства, вкл. ултрабуци, лаптопи, настолни компютри, работни станции и компютри всичко-в-едно.

„Intel проправя пътя към нова ера, предоставяйки управляеми компютърни решения за бизнеса, които му позволят да се справи със заплахите за сигурността, като същевременно осигуряват гъвкавостта и размерите, които потребителите изискват”, заяви Рик Ечевария, вицепрезидент на Intel Architecture Group и генерален директор на Business Client Platform Division.

За защита срещу кражба на самоличност Intel е вградил в процесорите технология IPT с PKI (Identity Protection Technology с Public Key Infrastructure). Технологията предоставя ново, второ ниво на оторизация, вградено в компютъра, което позволява на уеб сайтове и бизнес мрежи да потвърждават, че легитимен потребител е влязъл от надежден компютър с помощта на частен ключ, съхраняван във фърмуера на компютъра. Intel работи с доставчици на решения като Feitian, InfoSERVER, Symantec и Vasco за защита идентичността на потребителите.

Последната версия на Core vPro включва също интелските технологии за сигурност OS Guard и Secure Key. Първата от тях пази от зловреден софтуер, е втората защитава от загуба на медийното съдържание, данни и активи.

Сигурността на Core vPro е обезпечена и от инструменти като ePO Deep Command на McAfee, който позволява сигурен обмен на данни във все по-свързаните екосистеми, като например в здравеопазването, където лекарските кабинети споделят чувствителна информация с лаборатории и болници.

Фамилията процесори Intel Core vPro включва и технология AMT (Active Management Technology) за дистанционно справяне с компютърни проблеми. Бизнес организациите в редица отрасли на индустрията могат да използват AMT, за да пестят енергия, за отдалечено управление и контрол на наличностите. Например, търговците на дребно с машини в точката на продажби, дигитални табла или други интелигентни устройства могат дистанционно да диагностицират и бързо да определят проблемите на своята мрежа, така че транзакциите на клиентите да не се прекъсват и продажбите да не се изгубят.

Предвид, че типична ИТ услуга струва средно $200 в сферата на търговията на дребно, големите търговски вериги могат да спестят милиони долари от разговори със сервизи, с възможността за отдалечено управление на хиляди системи, използващи AMT.

Индустриалните компютърни системи също могат да използват 3-то поколение Intel Core процесори за консолидиране на множество функции за автоматизация върху една платформа, така че заводите да постигнат по-голяма ефективност в управлението на всички устройства и системи. След като всички устройства и системи са свързани, мениджърите могат да събират данни в реално време за вземане на решения, диагностика и прогнозна поддръжка.

3-тото поколение Core vPro подобрява компютърното изживяване във всички области, вкл. при бизнес анализ (BI) и работа с големи обеми данни. Новите процесори дават по-голяма производителност в ръцете на повече служители, работещи с информация, като им позволява да достъпват и извличат познания от цялата информация, която се събира в техните масиви от данни, направо на своя компютър.

В допълнение, новите Core vPro процесори внасят значителни подобрения в изчислителната производителност, както и медийни и графични възможности за интелигентни системи, които отговарят на нуждите на приложения с интензивни изчисления за търговски, индустриални и здравни компании. Например, поддръжката на до три независими дисплея дава възможност от една система да се управляват повече дигитални табла спрямо предишното поколение процесори Intel Core.

Със средства като Intel Quick Sync Video и Intel Clear Video HD Technology, медицинската диагностична апаратура може да конвертира и обработва дигитални изображения и видео потоци по-бързо и да предостави по-добри визуални данни, така че здравните специалисти да правят навременни и точни диагнози. Технологията дава възможност също и за видео конферентна връзка с висока разделителна способност „от край до край” за бизнес потребители.

Подобрената производителност позволява също използване на приложения за анализ в реално време, като например Intel AIM Suite (Audience Impression Metrics Suite). Това е технология за разпознаване на аудиторията, предназначена за използване в дигитални табла и решения за търговията на дребно, които предлагат по-таргетирана реклама.

Коментар