Facebook прави Боно милиардер

Ако $100-милиардната оценка на Facebook бъде потвърдена от IPO-то на социалната мрежа, то рок звездата Боно ще стане също милиардер.


Боно очаква да забогатее неимоверно след IPO-то на Facebook
 

Преди няколко години частната компания Elevation Partners LP, основана от фронтмена на U2, инвестира 270 млн. долара във Facebook, придобивайки 1,5% дял от най-популярната социална мрежа.

В петък, 19 май, се очаква Facebook да достигне пазарна оценка от 104 млрд. долара, което означава, че делът на Боно и неговите партньори в мрежата ще възлезе на $1,5 млрд.

По-късно днес ще бъде обявена окончателната цена на акциите на Facebook, а търговията ще започне в петък. По предварителни оценки, проектът на Марк Зукърбърг струва $104 млрд.

В рамките на IPO-то се планирани за продажба 337,4 млн. акции, от които 180 млн. на Facebook и 157,4 млн. на действащите акционери.

Боно се прочу напоследък с вложенията си в ИТ компании. По-рано тази година той влезе като индивидуален инвеститор в популярното облачно хранилище Dropbox. Преди това Боно наля стотици милиони долари в компанията за смартфони Palm, купена по-късно от HP.

Коментар