Интрасофт International засилва позицията си в Прибалтика

ИНТРАСОФТ International, филиал на ИНТРАКОМ IT Services, спечели три договора за изграждане на електронно правителство (eGovernment) на стойност 1,4 милиона евро в прибалтийските страни.
След приключване на търг с международно участие ИНТРАСОФТ International ще разработва проект на правителството на Литва за изграждане на Система за контрол на стоките за износ според новите изисквания на Европейския съюз. Новата система ще улесни обмяната на информация с други страни – членки на ЕС.
Вторият проект на ИНТРАСОФТ International е свързан с развитието и поддръжката на услугите на Националната транзитна контролираща система на Литва, която следи транзитните превози и операции.
Третият проект засяга осъществяването на Контролната система за износ на Латвия в партньорство с Hewlett Packard. Програмата Trade Made Easy® на ИНТРАСОФТ International ще облекчи проследяването и контрола на движението на стоки през граница.
Осъществяването на тези проекти ще помогне на националните икономически оператори и на правителствените институции да управляват своите митнически дейности по структуриран и стандартизиран начин. Проектите са важна стъпка към хармонизацията с настоящото и бъдещото законодателство на ЕС и значително ще подпомогнат процеса по взимането на решения относно контрола и информационния мениджмънт.
ИНТРАСОФТ International разработва съвместни проекти с правителствата на Литва и Латвия през последните 7 години. Компанията има значителен международен опит и ноу-хау и поддържа успешно сътрудничество с европейската митническа администрация. Благодарение на новите проекти компанията обновява договорните си взаимоотношения с Митническия отдел в Балтийския регион и навлиза в сферата на Националната износна система (НИС).

Коментар