Интелигентната отбрана е във фокуса на Хемус 2012

Нови технологии, по-добра организация на армията и по-качествено обучение могат да намалят военните разходи. Как  да стане това ще обсъждат български и чуждестранни експерти по време на научната конференция „Решения и технологии за интелигентна отбрана“, която ще се проведе на 31 май и 1 юни в рамките на Международната изложба за отбранителна техника „Хемус 2012“ в Пловдив.


Дизайнът на униформите и обувките на бойците, както и  тяхното оборудване, също са сред темите на конференцията

Ще бъдат представени над 90 разработки, свързани с инициативата на НАТО за по-ефективни въоръжени сили срещу по-малко средства и с политиката на Европейския съюз за обединяване и споделяне на способностите.

Дискусиите са фокусирани в три направления: „Въоръжение, бойна техника, имущества и материали”, „Военнополитически и икономически аспекти на отбраната“, „Комуникационни и информационни технологии и системи, защита на информацията“.

В разискванията ще участва и заместник изпълнителният директор на Европейската отбранителна агенция Адам Сова, който ще изнесе доклад на тема  "Обединяване и споделяне в контекста на многонационалните подходи за развитие на европейските отбранителни възможности".  

Международната научна конференция се организира от Института по отбрана и Фондация „Хемус “95”. Във форума ще участват представители на Организацията за изследвания и технологии на НАТО, известни учени от водещи университети и научноизследователски институти във военната сфера.

На изложението „Хемус 2012“ ще се представят компании от 9 държави с технологии за сухопътни войски, вонноморски и военновъздушни сили, за оборудване на бойците и за общо осигуряване на армията.

На снимката:  Дизайнът на униформите и обувките на бойците, както и  тяхното оборудване, също са сред темите на Международната научна конференция „Решения и технологии за интелигентна отбрана“.

Коментар