Microsoft отвори So.cl за всички

Докато Facebook е в светлината на прожекторите със своето IPO и сватбата на основателя Марк Зукърбърг, конкурентът Microsoft даде тласък на социалния проект So.cl.

Първоначално мрежата беше отворена само за студенти от три американски университета, които тестваха нейните възможности. Сега вече So.cl е достъпна за всички желаещи, съобщи CNET.

Принципно, So.cl е ориентирана към учащи, които искат да създават групи по интереси и да обменят информация по различни теми. Те могат да избират теми от няколко области на познанието, да споделят връзки към сайтове и видео, да коментиран и отговарят на други участници в проекта.

Потребителите могат да влизат в мрежата не само от акаунтите си в Windows Live, но също така и от Facebook. От Microsoft обаче твърдят, че So.cl не е конкурент на Facebook.

Първите оценки за So.cl бяха, че мрежата не предлага кардинално нови възможности. Цялата функционалност на мрежата може да се реализира в рамките на вече съществуващите социални проекти.

по темата: „Microsoft отвори So.cl за всички”

добавете коментар...

  1. анонимно

    В едно представяне на същата новие в друг интернет сайт (не го пиша, да не му правя реклама) останах с противоположното впечатление на споменатото тук "не предлага кардинално нови възможности". Може да е въпрос на гледна точка.

    И според другата статия останах с впечатление, че тази разработка не е конкурент на Facebook, а по-скоро се опитва да пресъздаде идеята която беше заложена в отдавна закрития проект "Wikia Search". В случая, обаче, подпомаган от Bing.

Коментар