Евреи протестираха срещу интернет

Над 40 000 ортодоксални евреи протестираха срещу опасностите и изкушенията в интернет по време на бейзболен мач в Ню Йорк. В мероприятието участваха само мъже, докато жените наблюдаваха пряко излъчване от митинга, съобщи Ню Йорк Таймс.

Инициаторите на протеста смятат, че порнографията в интернет е достигнала мащабите на епидемия. В допълнение, глобалната мрежа способства социалната дезинтеграция, като пречи на хората да общуват на живо.

Извън стадиона неголяма група противници на акцията организира контрамитинг. Събралите се там хора бяха обединени от виждането, че интернет не е проблем.

Митингът на ортодоксалните евреи бе организиран от равинската група Ichud Hakehillos Letohar Hamachane, която е тясно свързана с компания за разработка на защитен софтуер с функции за филтриране на интернет.

Участниците в протеста получиха листовки с продуктите на компанията и се обединиха около мнението, че на компютрите трябва да се инсталира защитен софтуeр срещу интернет заплахите.

по темата: „Евреи протестираха срещу интернет”

добавете коментар...

  1. Иванчо

    Да, ще бъде много по-добър света не само без порнография, а и без секс. Колко много конфликти, напрежение, агресия, болести и т.н. ще бъдат спестени ако просто хората престанат да се интересуват и правят секс. Размножаването да бъде само с инвитро + генно инженерство. А още по-добро би било хората да се освободят изобщо от религията и да станат технократи. Това е една супер утопия – като обикновено хората, които протестират против порно и секс се оказват най-големите извратенляци интересуващи се какво и как го правят другите.

Коментар