Johnson Controls предостави избрани разработки на Националния политехнически музей

София, България – 21 май 2012 г. Johnson Controls, глобален лидер в производството на седалки за автомобили, интериорни решения и електроника, предостави на Националния политехнически музей избрани свои разработки, създадени в развойния център за автомобилна електроника на компанията в София. Продуктите бяха представени за първи път пред публика тази събота, 19 май, по време на Европейската нощ на музеите. По повод своята 10-та годишнина в България през ноември 2011 г., Johnson Controls обяви предстоящото дарение за музея, който по това време беше затворен за реконструкция.

Новите експонати – инструментални табла, дисплеи и други интериорни електронни продукти са създадени през последното десетилетие за водещи производители на автомобили като BMW, Ford, Mercedes-Benz, Opel, Renault и Smart. Те ще станат част от постоянната експозиция в музея. 
„За нас е особено голяма чест продуктите ни да се присъединят към фонда на Националния политехнически музей, където са събрани някои от най-добрите примери от българските и световни технологични достижения. Това е чудесна възможност за всички посетители да видят избрани образци на високотехнологични разработки за автомобилната индустрия, създадени от български специалисти в развойния център на Johnson Controls в София”, заяви Роман Василев, Директор на развойния център на Johnson Controls в София. 
В Европейската нощ на музите тази събота, всички посетители на Националния политехнически музей имаха възможност да научат повече за Johnson Controls, за историята на компанията и да видят избрани примери от технологичните разработки на българските автомобилни инженери и програмисти на софтуер за вградени системи.  
Предоставянето на експонатите отбелязва началото на дългосрочен план за сътрудничество между Johnson Controls и Националния политехнически музей. Компанията възнамерява и в бъдеще да продължи да предоставя избрани свои разработки на музея.
 

Коментар