Intel готви самообучаващи се компютри и смартфони

Нов изследователски център на Intel в Израел ще се заеме с разработката на самообучаващи се компютри, разкри главният технически директор на компанията Джъстин Ратнър.

Първите подобни устройства ще се появят на пазара още през 2014-2015 г. Това ще бъдат както компютри, така и смартфони, а също и нов тип миниатютри устройства, непознати досега, съобщи ubergizmo.com.

Днешната мобилна електроника е „глупава” и ситуацията трябва да се промени, смята Джъстин Ратнър. „Моят смартфон не знае нищо за мен”, отбелязва мениджърът.

Новата технология на Intel ще стане помощник на човека – тя ще събира информация за потребителя, а устройството ще може по свое усмотрение да използва получените данни.

Например, ако не можете да си спомните къде сте оставили ключа от дома си, тогава умното устройство ще ви помогне да го намерите или ще ви напомни да го вземете на излизане от къщата, пояснява Ратнър.

Въпросната технология вече се прилага в някои специални устройства, разработени за Adidas. Те определят пола на купувача, неговата възраст и размера на обувките и му предлагат автоматично подходящи варианти.

Коментар