Diablo III удари рекорд за най-продавана игра

Diablo III стана най-бързо продаваната РС игра в света, съобщи издателят Blizzard. През първите 24 часа от пускане но новото издание са продадени над 3,5 милиона копия.

Статистиката дори не отчита онези 1,2 милиона копия, които се предлагаха като бонус към годишния абонамент за World of Warcraft.

В Diablo III играчите поемат ролята на един от петима героични персонажи и се впускат в ускоряваща пулса битка с несметни легиони от демони.

Blizzard е във възторг от високата популярност на Diablo III, но признава, че геймърите са изпитали определени трудности при дебюта на играта. „За съжаление, нашите усилия не успяха да гарантират идеалния старт”, се казва в официалното изявление.

Потребителската оценка на Diablo III в момента е 4,1 бара по 10-степенната скала, според данните на Metacritic. Експертите от специализирани издания дават оценка 89 (от 100 възможни) на базата на десетки рецензии.

по темата: „Diablo III удари рекорд за най-продавана игра”

добавете коментар...

  1. Admin

    aнонимно, нещо си в грешка. Поправих, за да не се бъркат и други. 🙂

  2. Anonymous

    Имайки предвид времето за разработка, мога да кажа, че играта не струва и е totally overrated.

  3. анонимно

    Ами напълно нормално е това. Толкова активно рекламирана игра и то навсякъде (*****) не може да не пожъне колосален успех, дори и самата тя да е изключително посредствено направена!!!
    То и Facebook излезе с гръм и трясък на борсата, като направи страхотно IPO, но в момента какво се получи: Вместо разтръбените 30% покачване на цените на акциите в момента цената им е с $5 по-ниска от първоначалната…

Коментар