Излезе приложение за джейлбрейк на iOS 5.1.1

Разработчици пуснаха приложение за джейлбрейк на устройства под управление на операционна система iOS 5.1.1. Absinthe 2.0 действа максимално опростено и бързо, буквално с едно натискане на бутона Jailbreak.

 

Препоръчва се преди джейлбрейк потребителите да направят резервно копиране в iTunes и след това да изтрият цялото съдържание и да нулират настройките.

Достъпни са версии на Absinthe 2.0 за Windows, Mac OS X и Linux. Процедурата работи на всички модели iPad, на смартфони iPhone 3GS и iPhone 4/4S, както и на плейъри iPod touch от трето и четвърто поколение. По време на операцията те трябва да са свързани през USB към компютъра.

Absinthe 2.0 е разработен от екипите на Chronic-Dev Team and iPhone Dev Teams. Линкове за даунлоуд на приложението са публикувани на сайта greenpoison.com.

Джейлбрейк е операция, която не се поддържа официално от Apple. Чрез нея потребителите могат да отключат операционната система iOS за пълен достъп до файловата система на устройството с цел разширяване на възможностите и инсталиране на приложения от източници извън фирмения онлайн магазин App Store.

Коментар