Кмет се изявява като хакер

Полицията в американския град Уест Ню Йорк, щата Ню Джърси арестува кмета Феликс Рок с обвинение, че е хакнал сайта на активисти, искащи оставката му. Синът на кмета, 22-годишният Джозеф Рок, е заподозрян като съучастник в хакерската атака срещу recallroque.com.

 

Младежът търсил в интернет информация по ключови думи „hacking a Go Daddy site”, „html hacking tutorial” и „recallroque log-in”, установява разследването. Той успял да получи достъп до електронната поща на притежателя на домейна, а след това с писмо до поддръжката на хостинг доставчика получил права и за контролния панел, съобщава The Verge.

Разполагайки с нужните правомощия, Рок-младши отменил регистрацията на домейна, притежаван от противниците на баща му.

На следващия ден кметът Феликс Рок позвънил на собственика на сайта и му казал, че има сериозни приятели по високите етажи на властта, които ще се погрижат всички, свързани с recallroque, да си платят за действията.

В случая се намесило ФБР, кметът на Уест Ню Йорк бил арестуван и вече е подсъдим с перспектива за 5 години затвор или глоба в размер на $250 хиляди. Същото наказание грози и сина му Джозеф Рок.

Кметът-хакер твърди, че не е извършил нищо незаконно и че е готов да лежи в затвора, ако това не е така.

Коментар