Microsoft: Бизнесът губи с Windows XP

Microsoft напомни на бизнеса, че е време да обнови старата си операционна система Windows XP до версия 7. Както е известно, през 2014 г. софтуерният гигант ще прекрати поддръжката на XP.

Като се отчете възрастта на Windows XP, която вече изостава на две поколения от съвременните продукти на Microsoft, клиентите поемат бизнес риск, продължавайки да ползват тази платформа, посочва компанията в своя блог, където се цитират данни от проучване на IDC.

Организации, които все още работят с Windows XP, се подлагат не само на рискове за сигурността и проблеми с техническата поддръжка, но и прахосват своя бюджет вместо да го използват за модернизация на ИТ системите си, предупреждава докладът на IDC.

Голяма грешка е бизнесът да се успокоява с факта, че Windows XP работи. Според Microsoft, продуктивността на компаниите, които не са направили обновление до Windows 7, силно се влошава.

Разработчикът на най-популярната ОС планира да прекрати поддръжката на Windows XP на 8 април 2014 г. В момента системата е инсталирана на около 46% от всички компютри в света.

Microsoft многократно напомня на бизнеса, че е необходимо да обнови Windows XP до по-нова версия. От юли ще стартира кампания, която цели да стимулира покупките на Windows 7 чрез ангажимент от страна на Microsoft за евтино обновление след това до Windows 8, очаквана тази есен.

Gartner също излезе с доклад, според който корпоративните потребители трябва да побързат с обновлението до Windows 7, тъй като времето за поддръжка изтича, а подмяната на хардуерната база може да отнеме цяла година.

Коментари по темата: „Microsoft: Бизнесът губи с Windows XP”

добавете коментар...

  1. Иванчо

    Има ГРЕШКА в заглавието на новината.

    Истинското заглавие е следното:

    "Microsoft губи с Windows XP, а Бизнесът нищо не губи"

  2. към : "към USER" и "USER"

    и двамата пасете трева и не бива да пишете коментари, когато сте пияни… пък и да сте трезви – въздържайте се…

  3. Peter

    haha, linux-bg.org, аз затова вися тук!!!! :))))

  4. Към User

    User, ти си уникален бе, братле! Изумително е как си сътворил изречение от 19 реда (второто), а в същото време да не може човек да му хване двата края. Каква мисъл ти е текла, не знам, ама това е за аналите на гениалните писания от колекцията кандидатстудентски бисери и ученическо творчество. Представям си, колко самодоволен си бил след това обстоятелствено умотворение на тема "Кой губи…?"

  5. linux-bg

    Тук като се появи статия за win се изсипват повече коментари, отколкото в linux-bg.org за една седмица.

  6. User

    Редно е да е Уиндоус да е безплатен или цените да са по-ниски – 250 евро си е направо не малка сума за най-ниският вариант. Какво се прави – купуваш Windows и започваш да си тровиш нервите – хайде, ако си по-обитен дори и битов потребител все ще намериш някакво решение ако имаш проблем, но ако РС е закупен от човек, който иска да ползва Скайп и интернет и няма представа че вече 15 години Ctrl,Alt и Del са най-ползваните клавиши от всички потребители тогава как ще му се обяснят многобройните лицензи които се издават от MS – обикновеният човек е съгласен да се научи да прави нещо на машината, но се налага да се сблъска и с проблемите на MS и когато след време му обясниш че това е нещо "нормално" счита и техници и потребители за малоумни че се занимават с "това чудо" – накрая когато му се наложи и да си обнови РС с някой нов хардуер или пък кажи-речи с нови компоненти че при последното му обновяване се иска нещо ново – е тогава псувните са гарантирани – не веднъж ( и това вече 15 години продължава ) техници поддържащи компютри са били ругани че инсталират това "нещо, дето се пъне" – ха тогава да видим кой губи – потребителят ли ( било то обикновено физическо лице или фирма )? – да – той губи не само от XP, а и от всичките Уиндоуси произведени от версия 95 насам. Преди много време четох статия, че американска фирма която иска да е в крак с времето и се е налагало на всеки 6 месеца ( ! ) да сменя РС-тата си – струва ми се, че разходите никак не са малко. Ние също не сме по-назад – преди време нашата администрация сключи договори с MS за продуктите им и последно се заговори че САМО последните лицензи ще възлязат на около 72 млн. лева ( цифрата беше упомевана не веднъж в медиите и интернет ) – MS правят операционни системи на конвейер и така всеки път е нужно да учиш нещо толкова ново, че накрая ти писва от всичко.
    Дано хората да разберат в пълнота потребителят ли е на загуба ако не си смени операционната система с Уиндоус 7 при излизаща Уиндоус 8 есента и Уиндоус 9 вече в проект

  7. sda

    де да знам… не съм дал и стотинка на microsoft и ще продължавам да си ги ползвам…

    ще се обновя до W8, веднага щом излезе в zamunda 😀

    за фирмите -да си карат до край с XP (най-добрата OS до момента), после още 10-15 години с win7 (или 8)… и докато шефа се пенсионира….
    ако са с linux дистрибуция, не винаги излиза по-ефтино… даже в повечето случаи "ИТ" специалистите дето наемат, им излизат доста по-солено, от колкото да си купят windows… те си знаят…

    друг е въпросът, че хардуерът поскъпна… тройно за последните 2 години… 🙁 това е плашещето, за всичко останало се грижат cracker-ите….

  8. Пепо

    Любопитен съм дали сега ще се намери някой да осъди Microsoft за планираното поредно изнудване (рекет)?
    Споделям мненията на Hristo Vasilev и Наблюдател.

  9. Наблюдател

    Мда, купи си нов Уиндоус, купи си нов компютър, купи си нов Уърд и продуктивността на фирмата ти ще се удвои :)))

    А тези тъпанари дето карат на безплатен Линукс и Либре Офис, които дори и нямат причина да си купуват някаква нова техника, нека мрат от завист, че не са успели да захранят монополиста с нова инжекция…

    Абе M$ миличък, може да сме тъпи, ама не ядем доматите с колците.

Коментар