BizTech 2012 събра водещи ИТ професионалисти

Водещите ИТ пофесионалисти от държавната администрация и частния ИТ сектор се събраха тази сутрин на второто издание на форума BizTech. Тази година той е посветен на въпроса за големите информационни системи в България. Форумът е организиран от агенцията за пазарни анализи и прогнози, специализирани в ИКТ – CBN Pannoff & Stoytcheff, рекламно-издателска къща „Принт енд Пъблишинг”, технологичния сайт TechNews.bg и computermagazine.bg, с подкрепата на ИТ компаниите Булмаг АД и ЦАПК Прогрес.

“Идеята за този форум възникна поради нуждата от обмяна на мнения на хора с опит, хора, които познават историята на ИТ бранша у нас и имат какво да кажат и да споделят, – заяви при откриването Людмил Стойчев от агенцията за пазарни анализи и прогнози, специализирани в ИКТ – CBN Pannoff & Stoytcheff. – Затова всяко мнение, което се изказва тук, е важно!”

Сред гостите са зам.-министърът на транспорта, ИТ и съобщенията Валери Борисов, Пламен Минков, директор ИКТ в Национален статистически институт, Елеонора Николова – и.д. директор на Центъра за противодействие на корупцията и организираната престъпност (БОРКОР) към Министерски съвет, Камелия Василева – началник отдел ИТ в Държавна комисия за сигурността на информацията (ДКСИ), Николай Велчев – държавен експерт в Изпълнителна Агенция “Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” към МТИТС, Благой Миров- началник отдел “Електронно здравеопазване” при Министерство на здравеопазването, Галя Савова, началник сектор “Техническа верификация” в Управляващ орган на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” – Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти” при Министерство на труда и социалната политика и др. Държавата бе представена още от експерти от Министерство на финансите, ОПАК, Министерството на труда и социалната политика и др.

От страна на частния сектор участват Пламен Матеев, управител на ЦАПК Прогрес, Веселка Петрова – ръководител проекти Булмаг АД, Георги Брашнаров, председател на Българската асоциация на софтуерните компании, Йордан Йорданов и Васил Христович – членове на Контролния съвет на Българската асоциация по информационни технологии и др.

Коментар