Телевизорът на Apple в тестово производство?

Дългоочакваният телевизор на Apple, който циркулира в интернет пространството под имената iTV и iPanel, вече е на етап тестово производство, твърди китайски източник.

Устройството, обвито в мистерия и догадки, ще се произвежда от контрактния партньор на Appe – тайванската компания Foxconn. Двете страни са договорили сделката за ТВ продуктите на Apple, съобщи WantChinaTimes.com.

Това ще бъде смарт телевизор, интегриран с интерфейса Siri, познат от iPhone 4S. Моделът вече се произвежда тестово в завода на Foxconn в Шенджън, Китай.

По-рано този месец от Foxconn отрекоха, че имат договорка с Apple за производство на нейни телевизори, каквито думи бяха приписани на шефа на компанията.

iTV, iPanel или Apple TV никога не е потвърждаван официално от ръководните фактори в Купертино. Според скорошно изявление на анализатора Джин Мунстър от Piper Jaffray, компанията ще обяви ТВ продукт през декември тази година и ще го пусне на пазара през 2013-та.

Предполага се, че цената на телевизора ще се движи в диапазона от 1500 до 2000 долара. Екранът пък ще има диагонал между 42 и 55 инча.

Коментар