Марк Зукърбърг отпадна от Топ 40 на най-богатите

IPO-то на Facebook извади Марк Зукърбърг от Топ 40 на най-богатите хора в света. За 11 дни шефът на социалната мрежа загуби 1,5 милиарда долара, като състоянието му намаля от $16,2 на $14,7 млрд., предаде Блумбърг.

Преди две седмици Зукърбърг заемаше 29-то място в престижната класация. На 18 май, когато Facebook излезе на борсата, състоянието на Марк Зукърбърг възлизаше на $19,4 млрд. и му отреждаше 26-28 място в Топ 40.

При старта на първичното публично предлагане акциите на Facebook се търгуваха за $38,23 за брой, като за десетина дни поевтиняха до $28,84.

28-годишният Марк Зукърбърг притежава 503,6 млн. акции на създадената от него компания. Според някои анализатори, стремителното поевтиняване на Facebook се дължи на голямото количество акции, пуснати на борсата.

Все повече инвеститори залагат на по-нататъшно поевтиняване на акциите на Facebook. Анализатори очакват до края на годината акциите на социалната мрежа да паднат с 40% от първоначалната си стойност.

Според слухове, близките планове на Facebook са свързани с покупка на браузъра Opera и пускане на собствен смартфон. Чрез тези ходове компанията ще се опита да монетизира нарастващата си база от мобилни потребители.

Коментари по темата: „Марк Зукърбърг отпадна от Топ 40 на най-богатите”

добавете коментар...

  1. Анонимен

    Хайде честита свадба. Да видиш какво е с жена на врата 🙂

  2. Ивка

    Не е за жалене момчето. Има още много за губене преди да стигне обикновените и прости хора. Повод за празнуване ще е спирането и/или продажбата на 100% на facebook изобщо ако се случи.

Коментар