Пръстен може да замени личните документи

Ученичка от България спечели първо място в европейско състезание за иновации в Брюксел. Отборът на Андрея Петрова от Видин впечатли международното жури на „Innovation Camp 2012” с пръстен на бъдещето.

Пет-членният международен отбор разработи иновативен проект на пръстен, който премахва нуждата от носене на лични документи и банкови карти.

Тази година общо 78 ученици от 14 европейски страни се включиха в международното състезание, организирано от Джуниър Ачийвмънт-Янг Ентърпрайз Европа. Разделени в отбори с младежи от различни държави, учениците разполагаха с 24 часа, за да се сработят помежду си и да разработят идеи за продукт или услуга, която подобрява конкурентоспособността на Европа и оказва положително влияние върху обществото.

Отборът-победител, в който участва Андрея Петрова заедно с ученици от Белгия, Естония, Норвегия и Турция, разработи универсалният пръстен GLORING, в който са закодирани всички лични данни. Целта на пръстена е да облекчи ежедневието на хората като премахне нуждата от носене на лични документи и портмонета.

Изобретението ще съкрати времето за чакане по опашки и ще намали употребата на ресурси като хартия и нефт. Пръстенът може да бъде активиран само чрез пръстовите отпечатъци на неговия собственик, което премахва рисковете от злоупотреба с лични данни.

„Проекти като този поставят младите хора в директен контакт с бизнеса по начин, който им помага да развият и предприемаческите си умения. Това е стратегия, която работи и може да има голям ефект върху младите”, каза Каролин Дженър, Изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт-Янг Ентърпрайз Европа.

Коментари по темата: „Пръстен може да замени личните документи”

добавете коментар...

  1. bobo

    Аз пък съм го измислил във вид на пиърсинг на пъпа.

  2. до чипа

    Отдавна се правят какви ли не опити срещу човека уж за удобство. Доста изобретатели през минали години които са работили в тази област са били сполетявани от разни заболявания – и това не е случайно.
    Така че е нужно да се мисли преди да се пуска нещо в производство дали няма да нанесе поражения на някой впоследствие

  3. чипа

    най-удобно (и почти сигурно) е че ще ни го инжектират подкожно (това като начало), то и без това рфид у-вата са с размера на песачинка, така че за какво ни е каквото и да било

  4. анонимно

    За жените е нормално да носят пръстени, но за мъжете?! По-удачноа е употребата на устройство като ръчен часовник.

Коментар