LG обеща тънък като хартия OLED телевизор

В историята на телевизията има много малко нововъведения, оказали такова въздействие, каквото появата на OLED, заяви Хавис Куон, президент и главен изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company.

„Тази година планираме да превърнем OLED в синоним на LG”, каза мениджърът на специално събитие в Монако, където компанията представи визията си за бъдещето на телевизорите.

През втората половина на годината LG ще пусна на пазара в Европа 55-инчов OLED модел, изпълнен по технология WRGB, резултат на години проучвания и разработки.

За разлика от LCD и LED дисплеите, които се нуждаят от задно осветяване, OLED телевизорите генерират собствена светлина и позволяват по-тънък дизайн.

Освен това корпусът на модела е направен от подсилена пластмаса от въглеродни влакна (карбонови нишки). По този начин инженерите на LG са създали краен продукт с дебелина 4 мм, тънък като хартия по думите на компанията, и с тегло 10 кг.

Tехнология LG 4 Color Pixel използва допълнителен бял суб-пиксел, за да подобри качеството на възпроизвежданите цветове. Друга технология – Color Refiner прави картината по-жива и естествена.

Цената на новия 55-инчов OLED телевизор не беше обявена от производителя.

Коментари по темата: „LG обеща тънък като хартия OLED телевизор”

добавете коментар...

  1. аз

    цената отдавна са я обявили – 8900$
    цената на съответния тв на самсунг, който ще излезе малко по-късно ще е 9000$

  2. MonsantoWar

    :))) до pff – Казва се "по-тънък от хартия", и също например "по-лек от пух", защото има неща по-тънки от вестник и по-леки от пуха, обаче никой не ги изброява и изчислява, понеже всички сме наясно защо се ползват сравнения…. много буквално го даваш, умник нещо. Все пак става дума за монитор.

  3. pff

    Каква е тази хартия 4мм. то картона е по-тънък от 4мм. те – хартия.Не че е много дебел с своите 4мм. но, за "тънък като хартия" можем да говорим ако е с дебелина не повече от 0.3мм. тоест 13 пъти по-тънък от този.

Коментар