Модерен рентген заработи в Инфекциозна болница

Инфекциозната болница в София работи с нов рентгенов апарат. Multix Swing на Siemens е закупен със средства, отпуснати от Министерството на здравеопазването, които възлизат общо на 170 000 лева.

През отделението по образна диагностика в болницата годишно преминават около 5 000 пациенти. Днес то отговаря на всички изисквания на институциите, в резултат на съвместната работа на Националния център по радиобиология и радиационна защита, Агенцията за ядрено регулиране и Siemens, посочи директорът на болницата проф. Татяна Червенякова.

Рентгенографичният апарат Multix Swing има функционални възможности за дигитализиране и изцяло отгoваря на световните медицински стандарти. Апаратът разполага с рентгенова защита, която води до минимално облъчване на пациента, като същевременно осигурява високо качество на образа и удължава живота на рентгеновата тръба.

Прегледът на пациента протича с по-голямо удобство, благодарение на ергономичния дизайн и лесната за управление конзола. Рентгенът е подходящ за пациенти с наднормено тегло, уточниха от Seimens.

Коментар