Първа конференция за мобилност организира IDC у нас

Първата конференция за мобилност и корпоративни мобилни технологии в България – IDC Enterprise Mobility Forum Sofia 2012 – ще се проведе на 12 юни в столичния хотел Шератон, съобщиха организаторите от IDC.

Събитието е част от международната поредица от конференции IDC Enterprise Mobility Series в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и е форум за обмяна на идеи, дискусия за най-добри практики и тенденции при внедряване и използване на мобилни устройства и приложения за бизнес цели.

Мобилността настъпва с висока скорост на пазара в ЦИЕ. Мобилните телефони са най-използваните мобилни устройства сред всички потребителски сегменти, сектори и страни в региона. Мобилните компютри пък са втори с проникване приблизително 40% от нивото на настолните компютри. Скромният брой таблети в организациите – само 5% от броя на настолните компютри в организациите се очаква бързо да нарасне. През 2012 бизнесът планира да купи средно по 1 таблет на всеки 4 настолни компютри, сочат данни на IDC.

Форумът в София ще засегне както тенденциите при мобилните устройства и приложения, така и как те влияят на бизнеса, комуникациите, ефективността и работната сила. Ще бъдат представени случаи от практиката и лекции от технологични партньори на събитието като Nokia, Алое Ко, MentorMate, Булбанк, Мобилтел и водещи експерти и анализатори от IDC.

Компаниите започват да анализират възможностите за внедряване на мобилни решения в резултат на няколко фактора – използване на  потребителски устройства  за достъп до корпоративни ИС, увеличаване на мобилнaта работна ръка и използване на „умни” устройства и таблети  на работното място.  Техническите директори и ИТ отделите не могат да пренебрегват това явление под претекст, че то е риск за корпоративната сигурност. Ползването на потребителски клас устройства на работното място (BYOD) ще  става все по-разпространено и служителите ще предпочитат да работят в компании, които разрешават подобно нещо и имат установена политика за това”, коментира Ейдриан Доминик Хо от IDC.

Много фирми са все още в начален стадий на изследване на мобилни решения, а техническите директори се фокусират върху намаляване на разходите за управление на ИКТ. Благодарение на все по-ориентирания към клиента фокус и възможностите за финансова ефективност,  мобилните решения във фирмите ще стават все по-популярни, прогнозира анализаторската компания.

IDC Enterprise Mobility Forum Sofia 2012 е насочен към изпълнителни директори, ИТ директори и ИТ мениджъри, мениджъри на проекти по развитие на електронни и мобилни продукти, мениджъри "бизнес развитие", ИТ специалисти, ИТ администратори и инженери, системни архитекти, уточниха организаторите. Желаещите да участват във форума могат да се регистрират онлайн на страницата на събитието.

Коментар