М-Тел обяви нова облачна услуга

М-Тел добави нова облачна услуга в портфолиото си. Телекомът ще предлага „облачен” сървър на бизнес клиенти, след като през миналата година пусна пакет клауд услуги, вкл. конферентни видеоразговори, регистрация на собствен домейн, мобилна синхронизация на електронна поща, споделяне на документи и др.

Новата услуга M-Tel Smart Server, представена днес на форум в София, дава на компаниите достъп до „облачна” ИТ инфраструктура. Телекомът си партнира в проекта с Microsoft, Atos и EMC.

Чрез интернет връзка или чрез директна връзка към тяхната корпоративна мрежа, бизнес клиентите ще получават отдалечен достъп до виртуалната инфраструктура. Компаниите, ползващи облачния „сървър”, ще имат пълни административни права.

Предлагат се три нива на достъп: „Smart One”, „Smart Opti” и „Smart Plus” в зависимост от хардуерните характеристики на сървърите и използваните операционни системи.

Atos и EMC са изградили инфраструктурата, а Microsoft доставя корпоративни облачни технологии. От днес услугата е достъпна за бизнес клиенти, като в рамките на два месеца ще има безплатен пилотен проект.

по темата: „М-Тел обяви нова облачна услуга”

добавете коментар...

  1. Ket

    Предходните коментари са очевидно по поръчка…

  2. Танов

    Облака си има своите предимства, защото не инвестираш в собствена инфрастуктура, а това е скъпо, ако това, което произвеждаш е хай-тек. Така че дори стартовото предложение на М-тел е много добро.

  3. Биги

    В услугата услуга M-Tel Smart Server ми харесва, че не се ангажирам с поддръжка на хардуер и има гарантирани параметри на услугата. Другите фирми никога не ми дават точни гаранции.

  4. Игнатов

    Това много ще ми помогне в моя бизнес, тъй като имам сайтове, които се посещават в определени периоди. С облачните услуги ще мога да контролирам тези процеси.

Коментар