Windows 8 вече работи и на Mac компютри

Бета версията на Windows 8, пусната преди броени дни, вече може да се инсталира и на епълските Mac компютри. Това е възможно чрез обновление на софтуера Parallels Desktop for Mac, съобщи разработчикът.

Ъпдейтът на Parallels добавя поддръжка на Windows 8 Release Preview, макар и експериментално, т.е. не напълно тествана и сертифицирана. Потребителите на Mac могат да свалят и инсталират Windows 8 Release Preview директно от Parallels Wizard, пояснява разработчикът.

За да работи плавно Windows 8, е необходим Mac компютър с Intel Core 2 Duo, Core i3, Core i5, Core i7 или Xeon процесор, поне 2 GB RAM (препоръчително 4 GB) и над 15 GB свободно дисково пространство.

Един лиценз за програмата на Paralles струва 79,99 евро. Пробна версия на софтуера е достъпна за сваляне безплатно.

Даунлоуд: Parallels Desktop for Mac

Коментари по темата: „Windows 8 вече работи и на Mac компютри”

добавете коментар...

  1. 101

    Много добре те разбрах. Каза – за който не ще да плаща, и не ми се прави на умен за свободен и отворен код, free и пак free, след като имаше предвид free като без пари. Да разбира се, които си дупчат билет и си купуват софтуер, са идиоти. Също и тия, които си плащат за филми и музика, вместо да ги свалят безплатно, са идиоти. А най-големите идиоти са ония, дето чакат да вземат нещо срещу труда си. В тая страна е така.

  2. Anonymous

    @101,

    По-идиотско мнение скоро не бях чел. Или не си наясно за какво става на въпрос, или си *** като ***.

    Какво е орг за гратисчии и защо е селско ще ми обясниш ли? Ти за отворен код и свободен софтуер не си ли чувал? Ако пуснат безплатен автобус аз съм длъжен да ползвам платения ли? Аман от интелектуално ощетени разбирачи.

  3. 101

    "За тези, на които не им се дават 80 евро", браво, браво, затова сме на тоя хал в тая държава – от автобусите до компютрите. А това, че рекламираш някакъв орг за гратисчии, е направо селско.

  4. stangen

    За сега през виртуална машина , скоро и през Boot Camp-a 🙂

  5. някой

    Глупаци! Бозата8 си върви и на Fusion WMware без проблем, друг е въпроса, че за нищо не става.

  6. Anonymous

    Доста подвeждащо заглавие и статия. Така написани, оставят грешното впечатление, че Windows 8 може да се инсталира и работи безпроблемно директно върху Mac хардуер, което не е така. И за тези, на които не им се дават 80 евро, свалете си безплатния VirtualBox (https://www.virtualbox.org/), който също поддържа Windows 8.

Коментар