Софтуер ускорява образната диагностика

Софтуерът syngo.via намалява значително времето за образна диагностика, съобщиха от разработчика Siemens. Така например, средно спестеното време за сърдечна компютърна томография е 77%, а за онкологична диагноза с ПЕТ/КТ – 45%, сочат резултатите от проучване сред шест здравни заведения в Германия, Австрия и Испания.

Използването на syngo.via при диагностиката на онкологични и неврологични томографски прегледи води съответно до 32- и 23-процентно средно спестяване на време. Анализът на образите за съдова компютърна томография се провежда по-бързо с 27% , а оценката на образите за последващи онкологични ПЕТ/КТ и КТ прегледи е по-бърза с 30% и 16% в сравнение с конвенционалните методи за визуализация или система за съхранение, обработка и пренос на образи (PACS).

syngo.via е софтуер за разширена триизмерна визуализация, като дава възможност на лекарите автоматично да зареждат образи от компютърна томография или магнитен резонанс в съответното приложение и да ги сортират, съобразно специфичното заболяване. Ръчните стъпки са отстранени и лекарят може веднага да започне да диагностицира.

Коментар