Микро сървър на AMD получи Citrix сертификация

Citrix е верифицирала сървъра SeaMicro SM10000-XE  като "Citrix Ready", за да може на него да работи XenServer 6 – цялостна управляема сървърна виртуализационна технология, съобщи AMD. Комбинираното решение ще осигури на компаниите ценовоефективно консолидиране на сървърите им.


SeaMicro SM10000-XE e "всичко в едно" 10-RU система
 

Платформата XenServer е широко призната като един от най-бързите и най-защитени визтуализационни продукти в индустрията. SM10000-XE пък е сървърът с най-висока плътност и най-голяма енергийна ефективност в класа си, посочи AMD. Системата осигурява 10 гигабита мрежова пропускателна способност на всяко гнездо, за да достигне показател от 2,5 гигабита на ядро.

SeaMicro SM10000-XE премахва необходимостта от скъпи комутатори и балансьори на товара. Това е plug-and-play, "всичко в едно" 10-RU система, която прави възможни ускорени инсталации в облачни среди.

SM10000-XE е изграден около "тъканния" чип на SeaMicro – Freedom Fabric ASIC, който съдържа три ключови патентовани технологии:

Виртуализационна I/O технология, която елиминира всички освен 3 компонента от дънната платка на SeaMicro – CPU, DRAM и самия ASIC.

SeaMicro TIO ("Turn It Off") технология, която помага за допълнително енергийно оптимизиране енергийно дънната платка, изключвайки ненужните функции на CPU и чипсета.

Суперкомпютърната „тъкан” Freedom Supercompute Fabric, която обвързва малките енергопестящи дънни платки заедно с пропусквателна способност от 1,28 терабита в секунда.

Комбинацията от SeaMicro SM10000-XE  и XenServer 6 позволява на фирмите ценово-ефективно да консолидират сървърите и да осигуряват непрекъсната работа на своя бизнес.

Коментар