Безжични 7 GB/s чипове минават тестове

Чипове по новия безжичен стандарт WirelessAD вече са готови и преминават изпитания. Технологията поддържа предаване на данни със скорост 7 GB/s, но не е предвидена за замяна на съществуващите WirelessN и WirelessAC.

Стандартът 802.11ad оперира в обхвата 60 GHz и е проектиран за безжични мрежи в една и съща стая. 60-гигахерцовият сигнал е по-чувствителен към прегради и може да се отрази от стените.

WirelessAD може да съжителства с наличните WirelessN мрежи на честота 2,4 GHz, както и с новите WirelessAC, работещи в честотния обхват 5 GHz.

На пазара се очакват трибандови рутери, но повечето безжични домашни устройства по AD стандарт ще поддържат връзки “точка към точка”, без използване на рутер.

Мобилни компютри с AMD Trinity, Hondo таблети и Intel ултрабуци ще могат да взаимодействат с отдалечени док станции с множество опции за връзка, вкл. Gigabit LAN и USB 3.0, използвайки технологията WirelessAD. Първите устройства се очакват на пазара през 2013 г.

Коментари по темата: „Безжични 7 GB/s чипове минават тестове”

добавете коментар...

  1. ники

    Алооо това да не е топка че да отскача от стената Хайде малко по-ппофесионално. Ако не знаеш нещо питай някой който знае а не ставай за смях. То верно, че само профани сме останали в БГ, но хайде малко повече професионализъм а не превод с гоогле преводач.

Коментар