OS X Mountain Lion излиза през юли

Apple обяви следващото голямо обновление на операционната си система Mac OS X с кодово име Mountain Lion. Това стана на световната конференция за разработчици WWDC в Сан Франциско, която е във фокуса на вниманието на индустрията и медиите.

Mountain Lion ще излезе през юли, като потребителите на Apple ще плащат само $19,99 за обновление на старитe си Mac компютри, което е $10 по-евтино от последния OS X ъпдейт – Lion.

Apple уверява, че обновлението ще може да се инсталира на всички Mac-ове, които притежава даден потребител, по т.нар. схема „купи веднъж, инсталирай много пъти”, като най-ниската версия е Snow Leopard.

В допълнение, всеки, който си купи нов Mac, считано от днес, ще получи безплатно Mountain Lion, когато системата излезе на пазара. Предложението включва освен настолните iMac, но също новите модели MacBook Pro и MacBook Air.

Сред новите характеристики на Mountain Lion е поддръжката на iCloud и функцията Power Nap, която ъпдейтва имейла, уведомленията и снимките във фонов режим.

Нова функция също е диктуването на глас, което ще позволи на потребителите достъп с глас до множество приложения, вкл. Microsoft Word.

Коментар