Microsoft обяви ера на облачните ОС

Ерата на облачно-базираните операционни системи започна, обяви Microsoft на конференцията TechEd в Орландо. Организациите, които ползват софтуерни продукти като Windows Server 2012, Windows Azure и други, ще извлекат предимства от тази трансформация, вкл. по-ниски разходи.

Наскоро Microsoft обяви предфинална версия на Windows Server 2012 и съобщи, че софтуерът вече е ползван на сървърите в търсачката Bing.com. Компанията пусна също така обновление на Windows Azure с поддръжка на виртуални машини и мрежи, Windows и Linux образи, както и разширена поддръжка за Java и Python.

В допълнение, Microsoft обяви нова версия на своя Windows Intune софтуер за сигурност, който вече е достъпен за даунлоуд. Решението разширява възможностите за управление на сигурността през мобилни устройства.

Друго обявление в подкрепа на облачната стратегия на Microsoft е инструментът за разработчици LightSwitch, съвместим с HTML5, който ще помогне на програмистите да създават приложения за уеб-базирани платформи.

Windows Server 2012 и Windows Azure са следващо поколение операционни системи – “cloud OS”, които ще помогнат на компаниите да се възползват от предимствата на облака, посочва в блога си Сатя Надела, президент на „Server and Tools Business” в Microsoft.

Коментар