Таблетите са готови за бизнес в мобилна среда

Допреди 2-3 години таблетите не бяха на необходимата висота, за да се използват като надеждно колаработивно средство. Постепенно обаче тези устройства ще се превърнат в предпочитано средство за бизнес в мобилна среда, каза Иван Аржентински, управител на Алое Ко, по време на конференцията Mobility Enterprise, организирана от IDC България тази седмица.

Месец по-рано българският разработчик обяви нова, 3.0 версия на ERP системата си EnterpriseOne. “Oказа се, че изискванията един и същи софтуер да работи на различните устройства са противоречиви – в крайна сметка въпросът се свежда до това с колко голям екран разполагате”, коментираха от фирмата. Така Алое Ко стига до извода, че оптимизациите не са удачни и създава продукт с 2 режима на работа.

Въпреки че в момента смартфоните са по-разпространеното средство за комуникация, изпълнение и управление на малки ежедневни бизнес задачи, а в някои случаи – и точка на продажба (PoS) и маркетинг, те не разполагат с медийните възможности на таблетите и потенциала за ползване на бизнес софтуер в пълнота, смятат от българската софтуерна фирма.

През 2009 г. в рамките на тогавашен проект Алое Ко закупува 30 броя таблети. “По това време цифрата беше голяма за България, съотвено цената – висока”, разказа Иван Аржентински. В хардуерно отношение устройствата се оказали достатъчно несъвършени – “батериите бяха слаби, цветовете се губеха, изобщо таблетите тогава бяха разочароващи”.

Специално за таблети разработчикът е предвидил в EnterpriseOne 3.0 контекстна лента, която освен всичко останало, прави потребителския интерфейс по-приятен.

“Очакваме таблетите да станат основно средство за мобилна работа. Тези устройства вече почти отговарят на нивото, което е нужно за постигане на бизнес цели”, коментира Иван Аржентински.

Коментари по темата: „Таблетите са готови за бизнес в мобилна среда”

добавете коментар...

  1. В.

    Точно така е прави. Може ли да очакваш от един мениджър да си седи зад бюрото по цял ден, друго си е да може да си следи работата от телефона. Много се радвам, че има и такив оферти

  2. Winterplace

    Това да се чува.

  3. Zdravko

    Като им станат нормални цените на таблетите, всичко ще си дойде на мястото. ERP по принцип си струва за по-големи фирми.

  4. donbalon

    Таблетите сигурно ще влязат в работата в разносната търговия, то всъщност и сега ги ползват, но за повече от чекванe и просто като информация кой къде е- едва ли ще станат нещо повече от това, колкото и да ни се иска.

  5. Tonito

    Сигурно сте единствения сайт, в който пише за български IT. Продължавайте все така дано останалите се усетят къде бъркат и да пишат повече за български фирми.

Коментар