Facebook обвини Nasdaq за лошото IPO

Ръководството на Facebook обвини администрацията на NASDAQ за неудачното първично публично предлагане на акции (IPO) на най-голямата социална мрежа. Изявлението идва скоро след като инвеститори във Facebook подадоха иск срещу компанията, обвинявайки ръководството и банките организатори на IPO-то в предоставяне на невярна информация за прогнозните приходи на Facebook.

Адвокатите на Facebook твърдят, че компанията е дала коригирана информация на редица организатори на IPO-то, сред които Morgan Stanley, JPMorgan Chase и Goldman Sachs, а те от своя страна са предоставили данните на частни инвеститори.

Технически неуредици на борсата по време на първичното публично предлагане са повлияли негативно на търговията, твърдят още от Facebook. Социалната мрежа предлага да бъдат обединени исковете срещу нея и банките в едно дело, в което виновният е NASDAQ.

Facebook излезе на борсата на 18 май. Обемът на IPO-то възлизаше на $16 млрд. при пазарна капитализация на компанията от $104 млрд. Заради проблем на борсата обаче, заявки за 30 милиона акции на Facebook бяха изпълнени с грешки, в резултат на което брокерите регистрираха загуби в размер на $100 млн. Администрацията на NASDAQ се извини на пострадалите и разпредели компенсации в размер на $40 млн.

Коментари по темата: „Facebook обвини Nasdaq за лошото IPO”

добавете коментар...

  1. А

    На крива ракета…

Коментар