Morgan Stanley инвестира в български софтуер

Частният капиталов фонд Morgan Stanley Expansion Capital LP насочва инвестиции към софтуерния продукт DocuWare, собственост на DocuWare Group и разработен в голяма част от Немечек България.

 

Освен за продължаващо развитие на платформата, инвестицията ще се използва и за ускоряване на ръста на компанията, както и за развитие на мрежата от партньори с цел предлагане на ориентирани към местните нужди решения.

Партньорството  между DocuWare Group и Немечек включва както развитие на софтуерната система, така и осигуряване на регионално представителство от страна на българската фирма и необходимото локализиране на продукта.

Свежата инвестиция несъмнено ще развие качествено и количествено това партньорство, коментира Георги Брашнаров, управител на Немечек България и председател на Асоциацията на софтуерните компании в България (БАСКОМ).

DocuWare представлява софтуерна система за електронно архивиране и управление на всякакъв тип документи – за счетоводството и офиса, електронна поща, чертежи и др.

Клиенти на българската компания и DocuWare са големи структури като Националната библиотека, Столичната община, Пристанище Варна, „Кнауф“, ОББ и др.

по темата: „Morgan Stanley инвестира в български софтуер”

добавете коментар...

  1. анонимно

    DocuWare няма нищо българско, като дори и сайта им не притежава българска версия. Това, че са поръчали да им правят част от софтуера в България – това не е прецидент, защото много фирми го правят това (като например Ubi Soft).

Коментар