Потребителска група на Microsoft и във Варна

Microsoft стартира потребителска група във Варна, като първата й среща ще се проведе на 21 юни в местния Технически Университет. Компанията вече има осем такива групи в София и една в Пловдив.

Потребителските групи на Microsoft обединяват професионалисти със сходни технологични интереси. Срещите се провеждат ежемесечно и разглеждат актуални теми от области като .NET, SharePoint, SQL & BI, Windows Azure, Silverlight, Windows Phone, Windows 8, Core Infrastructure и др.

На първата среща във Варна ще бъдат дискутирани Windows 8, Windows Azure, изграждане на частни облаци и др. Сред лекторите са Димитър Георгиев – основател на потребителската група, Венцислав Попов – мениджър платформи за разработка в Microsoft България и Кирил Изов – продуктов мениджър „Сървърни технологии и средства за разработка” за България, Кипър, Малта, Македония, Сърбия, Черна гора.

Димитър Георгиев e специалист по .Net технологиите на Microsoft. Завършил е Технически Университет–Варна със специалност „Компютърни системи и технологии” и е управител и съдружник в Source Realms Ltd. (BizSpark стартираща компания, занимаваща се главно с .Net технологии).

Фокусът на Венцислав Попов са най-новите трендове около Microsoft Development инструменти и платформи. Той е Microsoft Certified Trainer и от 2008 г. насам активно участва като лектор в редица събития и технологични курсове в СУ „Св. Климент Охридски” и ТУ София. Последната му страст са разработването на облачни (Windows Azure) и Windows 8 приложения.

Кирил Изов е част от семейството на Microsoft от 4 години. Някои от най-интересните проекти, по които е работил, са техническата конференция „Дни на Майкрософт” и състезанието за студенти „Imagine Cup”, а един от най-скорошните му приноси за компанията е създаването на инфраструктура с частен облак, която се използва активно за вътрешни цели на Microsoft България. 

Коментар