Учени: Хората стават роби на смартфоните

Все повече хора ползват активно смартфони, таблети и лаптопи в неработно време, тревожат се учени. Тези потребители рискуват силно своето здраве, поради прекомерната употреба на портативни устройства, алармират физиотерапевти.

 

Според медиците, цитирани от BBC, хората буквално са станали роби на своите мобилни апарати, като ги използват след работа, по пътя до дома и вкъщи. Резултатът може да бъде влошаване на стойката, болки във врата и гърба. Физиотерапевтите съветват хората да се научат да изключват своите устройства.

Данните от онлайн проучване сред британците показват, че две трети от служителите фактически продължават да работят след завършване на работния ден, като остават във връзка с офиса благодарение на портативното си устройство.

По такъв начин работният ден се увеличава с два часа, съответно – натоварването, а оттам възникват умора и стрес. Всичко това може да бъде избегнато, ако хората започнат да изключват своите смартфони, заключават учените.

по темата: „Учени: Хората стават роби на смартфоните”

добавете коментар...

  1. ЦЕцо!!!

    Ужасно си прав Бат(ман) Илия!!! Идвами ми да ги утрепя младите като ги видя седнали на маса и всеки си забил хобота в телефона и никой с никой не говори !!! Дори не поглеждат съседнита маси, а там може да е сляпата неделя която ще живее с него до последният им ден!!! ********

  2. Бат Илия

    То само на смартфоните да беше. Вече не можеш да разговаряш с повече от 50% от хората нормално. На всеки 40 сек. вадят мобилния и гледат някой да не им е звънял. Ако е, без въоще каквото и да съобразяване звънкат обратно и си почват разговора. Станало е вече като нервен тик.

Коментар