Google показва до дни тайнствения Nexus

Google ще покаже тайнствения си таблет следващата седмица на конференция за разработчици в Сан Франциско. Очакваната цена на 7-инчовия Google Nexus е $199, твърди digitimes.com.

Устройството ще се произвежда от тайванската компания Quanta Computer, а доставките ще започнат още този месец. До края на годината Google планира да продаде не по-малко от 3 млн. таблета. На конференцията Google I/O ще участва Джони Ши, шеф на борда на директорите на Asus – компанията разработчик на дизайна на таблета.

Цената от $199 е постигната с известни компромиси. Така например, Nexus ще разполага само с една камера – фронтална, за видeоразговори – и няма да поддържа мобилни връзки (3G, 4G), а само Wi-Fi.

Google Nexus ще се продава с предварително инсталиран браузър Chrome. Типът на операционната система не се съобщава. По-рано се предполагаше, че таблетът ще работи под управление на Android 5.0 с кодово име Jelly Bean.

Според неофициална информация, Nexus ще стъпи на 4-ядрен процесор Nvidia Tegra 3 с тактова честота 1,3 GHz, а екранът ще има резолюция 1280×768 пиксела.

Коментар