СУ приема документи и по електронен път

Кандидат-студентите за СУ “Св. Кл. Охридски” могат да подават документи за класиране в желаните от тях специалности и по електронен път. На сайта на университета вече е активна страницата, на която кандидатите могат да попълнят онлайн заявление с избраните от тях специалности.

Кампанията по кандидатстване започна на 21 юни и ще продължи до 7 юли, съобщи сайтът на СУ. Новата електронна система ще гарантира по-малко грешки в подадената информация (идващи досега от преноса на информацията от заявленията, попълнени на ръка) и 6 спестени лева за предпочелите тази форма на кандидатстване.

Все още остава задължението кандидат-студентите да се явят и лично в Информационния център в сградата на Ректората от 25 юни до 7 юли (всеки ден без неделя от 8.30 до 17.30), за да представят копие от дипломата си за средно образование, да заплатят такса от 30 лв. и да получат входящ номер за класиране.

Очаква се на изпитите в Алма Матер да се явят около 10 000 души. Първото класиране ще бъде обявено на 30 юли, уточниха от университета.

Коментар