М-Тел се зае с мониторинг на хладилници

М-Тел обяви нова партньорска услуга за мониторинг на хладилни витрини и вендинг машини за напитки. Клиентите на телекома ще могат да следят в реално време позицията и температурата на устройствата.

 

Мониторингът се извършва чрез GSM модул със SIM карта и външни сензори за температура, движение, наличности и други параметри. Локализирането на витрините става посредством GSM мрежата, а чрез вградените сензори се улавят всякакви движения и шокови премествания.

Възможно е измерване на консумацията на витрината, алармиране при прекъсване на захранването, както и подаване на информация за отваряне и затваряне на вратите на витрините чрез имейл и SMS.

Клиентите на услугата могат да следят географската позиция и статуса на витрините в реално време на специална софтуерна платформа, да създават нови обекти в системата и да задават различни нива на достъп в нея.

Услугата осигурява превантивна защита срещу кражби на хладилни витрини и вендинг машини, по-добър контрол на качеството и повишаване на стокооборота чрез мониторинг на съдържанието. Тя е част от програмата на партньорския център на М-Тел, който развива съвместни продукти и услуги с трети страни.

Коментари по темата: „М-Тел се зае с мониторинг на хладилници”

добавете коментар...

  1. Mitko deto ste se zaeme i toi

    М-Тел се зае …

  2. gondarwars

    Защо им се сърдите? Явно дават шанс и на хора в неравностойно положение. Ето например този г-н (или г-жа) Стефан/Милена/Ваня и т.н. очевидно страда от септоидна шизофрения, а те са го наели на заплата.

  3. g

    Повръща ми се от фалшивите коментари 1 – 7. Същото беше и със статията им за някакъв онлайн магазин преди време. Не ви ли е гнус от самите вас си бе, емтел??

  4. Нърд

    Тея Мтел започнаха да измислят бая полезни джаджи за бизнеса. Гледах преди време за такситата правиха специален софтуеър, сега и това. ЕВАЛАРКАТА.

  5. Милен

    подобна услуга си е необходимост, ще намери приложение.

  6. Боян

    да, услугата ми се струва полезна и удобна.

  7. Мартин

    ползотворна услуга за бизнеса.

  8. Ваня

    много добре бизнеса да подсигури сигурността си.

  9. Милена

    определено ще йм върши работа тази услуга.

  10. Стефан

    полезна е услугата, добро решение за бизнеса.

Коментар