Хардуер на Check Point пази от DDoS атаки

Компанията Check Point Software Technologies пусна нова линия устройства, предназначени за защита на корпоративни мрежи от т.нар. DDoS атаки – разпределени хакерски нападения, които предизвикват отказ от обслужване. 

DDoS Protector осигурява защита на много нива и пропускателна способност до 12 гигабайта в секунда. Устройството извършва проактивен мониторинг на мрежовия трафик и филтрира паразитния трафик в мрежите за предаване на данни. 
 

DDoS Protector защитава корпоративните мрежи от разпределени хакерски атаки, водещи до отказ от обслужване
 
Решението открива атаки от различен тип, предупреждава за аномалии в мрежата и потушава атаките. DDoS Protector блокира основните видове атаки, вкл. „network floods”, „server floods”, DoS-атаки на ниво приложения, както и атаки от типа „low-and-slow”.
 
Устройството се инсталира отвъд пределите на корпоративния шлюз и неутрализира хакерските атаки преди те да достигнат до него. Решението е интегрирано със система за управления на Check Point, която обезпечава единна точка за контрол на сигурността и мониторинг на нарушенията.
 
Софтуерните блейдове SmartEvent, SmartLog и SmartViewTracker дават на клиентите възможност да контролират текущото състояние на защитата на ИТ инфраструктурата и достъп до историята на сигурността.
 

Коментар