Интересът към Office 365 e най-висок у нас

Облачната услуга Оffice 365 за пръв път се предлага на компаниите у нас заедно със закупуване на десктоп пакета Мicrosoft Office Professional Plus въз основа на текущи плащания.

Срещу 19,90 евро на месец за потребител, българските фирми могат да получат Office Professional Plus заедно с имейл, гласова поща, фирмена социална мрежа, кратки съобщения, уеб портал, екстранет, видео- и уебконферентни разговори, стана ясно на специално събитие, организирано вчера от Mайкросфт България.


Георги Ранделов (вляво) и Вим Диериц обявиха нови възможности за ползване на Office приложения и услуги от малките и средни фирми в България

„От всички над 40 страни България е с най-много потребители, ползвали услугата в нейния пробен период”, заяви Георги Ранделов, изпълнителен директор на представителството на софтуерната компания у нас. Клиентите, които са пробвали Office 365, могат да се абонират за услугата и да използват и в бъдеще профилите, създадени по време на теста.

Оffice 365 обединява MS Office, MS SharePoint Online, MS Exchange Online и MS Lync Online в една облачна услуга. Организациите могат да избират между пет ценови плана, които почват от 5,25 евро (до 50 потребители в офис) и стигат до 20 евро (цената е за един потребител месечно).

„Основното предимство на Оffice 365 e, че хората плащат толкова, колкото ползват”, каза Вим Диериц, мениджър на Мicrosoft Оffice 365 за региона ЕМЕА (Европа, Близкия изток и Африка). Той допълни, че предложението е особено подходящо за компании от малкия и средния бизнес в България.

Без каквото и да е специално обучение, компанията Либерис Медиа Груп България, издател на светското списание Glamour, и нейните 25 служители ползват Office 365 вече два месеца. 

„Освен че отчетохме спад на разходите през този период, досега не се е наложило да потърсим поддръжка или сервизно обслужване”, коментира Мила Кръстева, управител на издателството.

по темата: „Интересът към Office 365 e най-висок у нас”

добавете коментар...

  1. Спасов

    Има алтернативи, но те не струват и не могат да извършват на 100% нещата, които единствено Office може. За Office смело може да се каже, че НЯМА конкуренция и няма нищо чудно, че над 95% от новите компютри се сдобиват с някакъв Office до три дни.
    Ползвал съм продуктите на Google и не ми вършат работа. От седмица ползвам Office 365 Home Premium – 2013 Preview – меко казано е страхотен. Досега бях с Office 2007 и не бих се върнал на 2003/2007/2010 или нещо друго. А за отворените "алтернативи" да не говорим. Може да се говори каквото и да е за и против Microsoft – но те са истински лидер с изключително качествени продукти. Office (Word, Excel, PowerPoint, Sharepoint, Access, InfoPath) няма истинска алтернатива – няма продукт с над 90% сходни функции и такова качество. Казвам го като IT консултант и сисадмин – 6 години опит.

  2. :)

    Разбира се когато всичките ти документи са споделени в някакъв облак, ти имаш пълната гаранция че няма да има изтичане на информация нали :)….или забравих…съкращаваме разходите и някои други неща се променят 🙂

  3. Наблюдател

    „Основното предимство на Оffice 365 e, че хората плащат толкова, колкото ползват”, каза Вим Диериц…

    Боже! Не е ли сърцераздирателно? M$ се грижи да не им даваме излишни пари! А догодина ще почнат дори да връщат заграбеното…

  4. Ivan ли си Lucifer ли си

    И аз обичам Линукс, но вместо да напишете една новина за Линукс, само плюете където видите името M$.
    Бягайте в linux-bg.org че съвсем го занемарихте този сайт, и чак на третия ден някой вижда че сайта е паднал.

  5. Yordanov

    Всичко, което се отнася до облак и виртуализация е оптимизиране на работата и съкращване на разходи. И ние почваме да го обмисляме, щом и за малки фирми става? Като е цена за потребител може по-малко от 25 да са, нали така?

  6. Джони

    офф, омръзна ми от тези коментари – все едно някой насила ще ви направи клиенти!

  7. Lucifer

    Да, разбира се, всичко, що е за Мicrosoft е платено как не – платили са на всичките 20 сайта, които са публикували за тоя Офис – от Калдата до Капитал. И как нито един не написа за всички изключения, възможности и алтернативи на Майкрософт!! Не ги е срам. Вместо да пишат за Microsoft, да използват момента и вместо тая новина и да пишат за всички останали конкуренти!!! Ей, момче, бягай си чети в апокрифните сайтове и не се обаждай, че ме разсмя :)))))))))))))))))

  8. Ivan

    Не е само въпрос на избор, а на пропаганда и промиване на мозъци. НИЩО НЕ се споменава за други възможности и алтернативи, които ги има много преди Майкрософт да пусне 365!

    Всеки който се интересува сериозно може сам да провери

  9. Peter

    Облаът наистина е решение от бъдещето. Само интернетът да е сигурен, това е най-доброто за малките фирми. Сега дали ще е на Майкрософт или на некой друг, въпрос на избор.

Коментар